Mesura i Control de Zones ATEX ⚠️

PORTADA ATEX CA 

A Morgui sempre hem posat la nostra atenció a oferir solucions que proporcionen salut, confort i seguretat. En aquest sentit, una divisió de l'empresa s'encarrega de la distribució d'equips de control i mesura ATEX ⚠️

Us destaquem alguns dels productes més sol·licitats i dels quals som distribuïdors preferencials. ⤵️

 

Presostato ATEX B

Pressòstats

Interruptors de pressió diferencial (fins a 5000  Pa) per a sistemes HVAC en indústries farmacèutiques, manufactureres, químiques o plantes offshore per a zones 1, 2 (gas) i zones 21, 22 (pols).
Programables on-site.

 

 

Transmisor ATEX B

Transmissors

Transmissors equipats amb sondes per al mesurament de temperatura i/o humitat en sistemes HVAC d'indústries químiques, farmacèutiques o plantes offshore, per a zones 1, 2 (gas) i zones 21, 22 (pols). 
Tots els sensors són programables on-site.

 

 

Actuador ATEX B

Actuadors

Actuadors rotatius per a zones 1, 2, 21 i 22. Amb diferents opcions de regulació del temps d'actuació de 3, 15, 30, 60, 120 segons / 90°, el control pot realitzar-se mitjançant On-Off, 3-posicions o control analògic.

 

 

 

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


Refresquem una mica la memòria?

Les zones ATEX es refereixen a àrees classificades segons la probabilitat que ocorri una atmòsfera explosiva a causa de la presència de gasos inflamables, vapor, boires o polsos combustibles. Aquestes zones estan definides a la directiva ATEX, que és una directiva de la Unió Europea (UE) que regula els equips i sistemes de protecció destinats a ser utilitzats en atmosferes potencialment explosives.

El terme "ATEX" prové del francès "Atmosphères Explosibles", que es tradueix com "atmosferes explosives". Les zones ATEX es categoritzen en tres zones principals segons la freqüència i la durada de l'atmosfera explosiva:

1. Zona 0: Aquesta zona representa àrees on una atmosfera explosiva és present de manera contínua o durant llargs períodes. Requereix equips amb el més alt nivell de protecció contra fonts d'ignició.

2. Zona 1: En la Zona 1, les atmosferes explosives són susceptibles d'ocórrer en condicions normals d'operació. Els equips utilitzats en aquestes àrees han d'estar dissenyats per prevenir la ignició de l'atmosfera explosiva.

3. Zona 2: Aquesta zona comprèn àrees on és poc probable que ocorri una atmosfera explosiva en condicions normals d'operació o només ocorre poc freqüentment i per períodes curts. L'equip destinat per al seu ús a la Zona 2 ha de proporcionar protecció contra possibles fonts d'ignició.

La directiva ATEX té com a objectiu garantir un alt nivell de protecció per als treballadors i el medi ambient mitjançant l'harmonització de les regulacions per a equips i sistemes de protecció destinats a ser utilitzats en atmosferes explosives a tota la UE. Estableix requisits essencials de salut i seguretat que els fabricants han de complir en dissenyar i fabricar equips per a atmosferes potencialment explosives.

La directiva s'aplica a una àmplia gamma de productes, inclosos equips elèctrics i no elèctrics, sistemes de protecció i components. Exigeix que els fabricants facin una avaluació de riscos per determinar la idoneïtat dels seus productes per a l'ús en zones ATEX específiques i garanteixin el compliment de les normes de seguretat rellevants.

A més, la directiva ATEX requereix que els fabricants col·loquin la marca CE als seus productes per indicar el compliment de les regulacions de la UE. Els productes que compleixen amb els requisits de la directiva ATEX poden ser col·locats al mercat de la UE i utilitzats en atmosferes potencialment explosives dins les zones designades.

En resum, la directiva ATEX juga un paper crucial en garantir la seguretat dels treballadors i prevenir accidents en indústries on poden estar presents atmosferes explosives, com ara plantes químiques, refineries de petroli i mines, entre altres.

Aquesta web utilitza cookies per oferir una millor experiència i servei.

Al navegar o utilitzar els nostres serveis acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració de cookies en qualsevol moment mitjançant el teu navegador predeterminat. Saber més

Accepto
© 2024 Morgui Clima S.L. All Rights Reserved.