Què són els convertidors de freqüència i per què són essencials?

regulacioicontrol

 Els convertidors de freqüència o també anomenats variadors de freqüència són presents a les nostres vides sense que en siguem del tot conscients. Cada dia ens envolten diversos d'ells quan, per exemple, pugem en un ascensor, nedem en una piscina o mengem en un restaurant.

Els convertidors regulen la freqüència i la tensió de sortida perquè l'electricitat que arriba al motor s'ajusti a la demanda real de l'aplicació, reduint el consum energètic del motor entre un 40 i un 50%.

El control intel·ligent dels motors té molts avantatges operatius i mediambientals. L'ús de convertidors de freqüència suposa una millora de la productivitat, incrementa l'eficiència energètica i alhora allarga la vida útil dels equips. En conseqüència, la correcta gestió del consum elèctric es tradueix en un estalvi directe de costos.

Segons la seva aplicació, existeixen diversos tipus i models de convertidors de freqüència. El primer paràmetre a tenir en compte és la tensió elèctrica d'entrada i sortida, i aquesta pot ser monofàsica o trifàsica. En Morgui Clima tenim variadors en estoc de totes dues categories:

 

  • 220 V Monofàsic - 220 V MonofàsicVariadors collage removebg preview
  • 220 V Monofàsic - 220 V Trifàsic
  • 220 V Trifàsic - 220 V Trifàsic
  • 380 V Trifàsic - 380 V Trifàsic

 

FITXA

 

Un altre aspecte crucial a tenir en compte per a una correcta elecció de convertidor de freqüència són la potència del motor (Kw) i el seu grau de protecció (IP).

En referència a la protecció, hem de destacar que els variadors Invertek, de fabricació compacta i robusta made in UK, estan classificats amb protecció IP20 o IP66/NEMA 4X.

Els variadors de freqüència amb classificació IP66 / NEMA 4X poden utilitzar-se en aplicacions i entorns que continguin grans quantitats de pols, humitat i productes químics. Són l'elecció perfecta per a aplicacions com a cintes transportadores, mescladores, envasat, ventilació i ventiladors, i sistemes de bombament d'aigua o líquids.

L'alt nivell de protecció IP i estanquitat proporcionat permet col·locar els variadors prop de l'extractor, sense necessitat d'un armari de resguard, fins i tot estant exposats a climatologia adversa, o en aplicacions subjectes a mètodes de neteja severs. Això els converteix en una solució ideal per a aplicacions a l'aire lliure, retroadaptacions i equips que requereixen rentada.

Un dissipador tèrmic revestit combinat amb la carcassa protegida, i un disseny que elimina les zones en les quals pot allotjar-se la brutícia, fan que puguin suportar forts dolls d'aigua, cosa que significa que són perfectament adequats per a aplicacions que requereixen estrictes normes d'higiene.

 

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

pot3En el sector de l'hostaleria, els convertidors de freqüència són molt útils per a regular els motors de les caixes de ventilació de les extraccions de fums. Amb el control intel·ligent del motor elèctric dels ventiladors assegurem el rendiment de l'extracció d'aire.

Els variadors Optidrive són famosos per la seva facilitat d'instal·lació i ús, i es poden dirigir amb potenciòmetres digitals o analògics a distància. A més, la seva protecció IP 20 o IP66 és ideal per a suportar la manipulació del personal, la brutícia i, és resistent a rentades a pressió per a poder així mantenir tots els elements de la cuina en les millors condicions higièniques.

 

 

El paper dels variadors de freqüència en la reducció del consum d'energia és fonamental. Descobreix el seu important paper en la sostenibilitat del nostre planeta:

clicplanetaCA

icona OBJECTIUS GLOBALS ODS 7 ODS 11 ODS 12 ODS 13

Aquesta web utilitza cookies per oferir una millor experiència i servei.

Al navegar o utilitzar els nostres serveis acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració de cookies en qualsevol moment mitjançant el teu navegador predeterminat. Saber més

Accepto
© 2024 Morgui Clima S.L. All Rights Reserved.